hundnamn tik

Hundnamn till tik

Att hitta det perfekta hundnamnet för en tik är inte alltid så lätt. Men oroa dig inte! Vi har samlat de bästa namnen för tikar på ett strukturerat sätt, så att du enkelt kan hitta det namnet som passar din nya vän bäst. Här hittar du de bästa och vanligaste namnen, men det finns även ovanliga namn till tikar som vi skrivit om.

10 bästa hundnamnen till tikar

1. Bella

Bella är en av de mest populära namnen för tikar, och det är lätt att förstå varför. Det är ett sött, lättsamt namn som passar de flesta hundar. Däremot har det på senare år blivit enormt populärt, vilket har gjort att alltfler undviker det. Men just därför kanske det passar bra för just din hund?

2. Luna

Luna är ett annat populärt namn och det har en mystisk känsla till sig. Luna är också en referens till den romerska månguden, vilket gör det till ett historiskt spännande namn för din hund.

3. Daisy

Daisy är en annan klassiker, och det är lätt att förstå varför. Det är ett lekfullt namn som passar många olika typer av hundar. Men framförallt små hundraser som exempelvis cockerpoo och cavapoo.

4. Lola

Lola är ett annat gulligt alternativ för tikar, och det är både enkelt att uttala och minnas för småbarn. Det är också ett annorlunda namn som sticker ut bland alla andra hundnamn. Även detta lämpar sig bra på småhundar som t.ex. en maltipoo.

5. Charlie

Charlie är annorlunda vilket är perfekt för dig som vill ha ett ovanligt namn på din tik. Det är också ett namn som är lätt för hundar att reagera på då det finns lite stuns i den första stavelsen.

6. Molly

Molly påminner om olika Disney-figurer genom tiderna. Det är ett förhållandevis vanligt namn numera och passar ypperligt bra till en goldendoodle eller en labradoodle.

7. Sadie

På sjundeplats hittar vi namnet Sadie som är ett brittiskt namn från början. Detta är ett vackert hundnamn på tikar eftersom det har en drömsk känsla när man uttalar det.

8. Rosie

Rosie har en känsla av elegans och charm till det. Det är också ett annorlunda namn som sticker ut bland alla andra hundnamn. Däremot låter det inte så kraftfullt, så det är inget lämpligt namn för en vakthund som t.ex. kangal eller american bully.

9. Cleo

Cleo är ett nytt och fräscht alternativ för dig som vill undvika alla de tråkiga, uttjatade namnen som du hört till leda. Det har en tysk klang och lämpar sig därför utmärkt till tyska hundraser såsom Pomeranian, Boxer, Dobermann, Tax och Rottweiler.

10. Didi

Sist men inte minst har vi Didi. Det är snarlikt Dido som är ett traditionell hundnamn för hanar, men detta är följaktligen den feminina varianten. Även detta namn är mytologisk och perfekt för dig som tycker om din mytologi och historia.

5 vanliga misstag du bör undvika när du namnger en tik

Det är ett stor beslut att välja ett namn till din hund, och det är viktigt att ta sig tid att tänka igenom alla alternativ. Här är några vanliga misstag att undvika när du väljer ett namn till din tik. Förvånansvärt många hundägare begår minst ett av dessa misstag när de ska välja namn, så läs igenom misstagen noggrant!

1. Många väljer ett för långt namn

Ett för långt namn kan vara svårt för din hund att förstå och lära sig. Välj ett namn med max tre stavelser, som är enkelt att uttala och minnas. Vi rekommenderar namn på max 3 bokstäver för att göra det ännu lättare för dig.

2. Namn som är för likt kommandon

Undvik att välja ett namn som låter för likt andra kommandon du redan använder för din hund. Detta kan skapa förvirring och göra det svårare för din hund att lära sig nya kommandon.

3. Somliga namn har en negativ innebörd

Välj absolut inte ett namn som har en negativ innebörd i det svenska språket, eftersom det kan leda till att din omgivning reagerar på ett negativt sätt. Undvik helt enkelt namn som kan väcka anstöt.

4. Svåruttalade hundnamn till tikar

Ytterligare något du ska undvika är namn som är svåra att uttala, eftersom det kan göra det svårt för bekanta, vänner och familj att prata om din hund. Vem orkar anstränga sig varje gång man ska kalla på hunden?

5. Att inte tänka på framtiden

Tänk på vad namnet kommer att låta som när din hund är vuxen. Välj ett namn som passar din hunds storlek och personlighet, oavsett ålder. Att döpa en liten pomsky till ”gulligull” kommer du nog ångra när de är stora och väger 30 kg.

Genom att undvika dessa misstag och ta dig tid att tänka igenom ditt val, kan du vara säker på att hitta det perfekta namnet för din tik. Lycka till!

Similar Posts