hundar som inte skäller

10 hundar som inte skäller opåkallat

Hundar är våra bästa vänner och en viktig del av våra liv. Men det är inte alla hundar som är lämpliga för alla miljöer. Speciellt om du bor i ett lägenhetshus eller helt enkelt har grannar som är känsliga för höga ljud. Och det kan vara svårt att hitta en hund som inte skäller. Men oroa dig inte, det finns många hundraser som är kända för att inte skälla lika mycket som andra.

Nedan är en lista över några av de bästa hundraser som inte skäller tillnärmelsevis lika mycket som många andra.

1. Shih Tzu

Shih Tzu

Shih Tzu är en liten, kärleksfull och harmonisk hundras. De har en mycket mild och lugn personlighet och är kända för att vara tysta. Shih Tzu är en utmärkt val för personer som bor i lägenheter eller har grannar som är känsliga för ljud.

2. Basenji

Basenji

Vem sa att hundar alltid måste skälla? Inte Basenji i alla fall! Denna exotiska hundras från Afrika är den ende som inte kan skälla, men vad gör det när den kan morra och yla på ett så charmigt sätt! Basenji är en av världens äldsta hundraser och tillhör också listan över hundar som aldrig lämnar ett enda hårstrå efter sig – hur coolt är inte det?

3. Greyhound

Greyhound

Säg hej till Greyhound – motsvarigheten till Usain Bolt bland hundraser! Denna snabba hund har sinne för både jakt och tävling, men i vardagen är den en riktigt lugn filbunke. Greyhound älskar att rusa runt på stora ängar och behöver verkligen få röra på benen regelbundet. Men när den sprungit bort sin energi så skäller den ytterst sällan. Och för de med allergier, oroa dig inte – Greyhound tillhör också listan över allergivänliga hundraser!

4. Shiba

Shiba

Shiba är en hundras med rötter i Japan! Denna hund är både intelligent och självsäker, med en tendens att vara mer tillbakadragen och reserverad. Shiba har en stark lojalitet till sin familj, men kan vara lite tveksam till främlingar. Ment viktigaste av allt i sammanhanget – den skäller sällan och brukar istället ge ifrån sig ett uttryckligt skrik för att visa sin oro eller irritation.

5. Bullmastiff

Bullmastiff

Bullmastiffen är känd för sin förmåga att skapa en känsla av trygghet för sin familj. Trots sin stillsamma natur är det en lojal vakthund som du kan lita på att varna dig om någon närmar sig. Men den skäller inte alls mycket, vilket är väldigt skönt om du vill ha en hund som är lugnare än vad den ser ut.

6. Newfoundlandshund

Newfoundlandshund

Newfoundlandshunden är en riktigt trevlig bjässe som har en mycket harmonisk personlighet. Men det bästa med denna ras är kanske att den är tystlåten. Ja, du har hört rätt – den skäller ytterst sällan, trots dess stora kroppsbyggnad. Denna vänliga jätte är en perfekt familjehund och sällskapshund.

Dessutom älskar den att simma och har en stark instinkt för att skydda familjen den lever hos. Så om du vill ha en lojal och tystlåten vän, överväg att köpa en Newfoundlandshund.

7. Engelsk bulldog

Engelsk bulldog

Engelska bulldoggen är en lugn och tystlåten hundras som har en stark lojalitet till sin familj. De är kända för att ha ett lugnt och avslappnat sätt och skäller inte ofta. De är också tålmodiga och lättsamma, vilket gör dem till en perfekt följeslagare för ägare som söker en stillsam kamrat.

Trots sin stillsamma natur är bulldoggen också på sin vakt och varnar sin familj vid oönskade intrång.

8. Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retriever är en av de mest vänliga hundraser som finns. De är kända för sitt lojala sätt, samt sin kärlek till alla de möter, inklusive främlingar. En av de största fördelarna med Golden Retrievern är att de är väldigt tystlåtna. De skäller inte mycket, endast när det verkligen är nödvändigt, till exempel när de vill varna för fara.

9. Fransk bulldog

Fransk bulldog

Franska bulldoggar är kända för att vara en av de mest tystlåtna hundraserna! De är mycket tillgivna och lojala mot sin familj och brukar bara skälla när det finns en verklig orsak till det. De har en mild natur och trivs med att ligga och ta det lugnt i din bostad.

10. Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel är också kända för att vara en stillsam och lättsam hundras. De har en vänlig och lugn personlighet och är mycket kärleksfulla mot sina ägare. Vad gäller skällande så är de inte kända för att vara högljudda. De skäller sällan och är mer benägna att visa sin kärlek genom att gosa eller vinka med svansen. Så om du letar efter en stillsam sällskaphund är Cavalier King Charles Spaniel ett utmärkt val.

Varför somliga hundar skäller mer än andra

Det finns många faktorer som påverkar varför en hund skäller mer eller mindre än andra. Dessa inkluderar hundens personlighet, träning, omgivning och givetvis hundens ras.

Personlighet är en stor faktor; somliga hundar har en naturligt vaktande instinkt och skäller för att varna om något som de uppfattar som hotfullt. Andra hundar är mer lugna och skäller helt enkelt mer sällan.

Hundens träning och omgivning har också en stor påverkan. Hundar som är välutbildade och väl omhändertagna har ofta mindre tendens att skälla i onödan. Om hunden känner sig hotad eller orolig kan det dock leda till ökat skällande.

Även hundens ras kan ha en påverkan, vissa raser är mer uttalade vakthundar och har en tendens att skälla mer än andra, medan andra är mer avslappnade och lugna.

Det är viktigt att ha i åtanke att varje hund är unik och kan skilja sig från genomsnittet för sin ras. En grundläggande träning och en trygg och kärleksfull miljö kan hjälpa hundar att bli mindre benägna att skälla. Därför är det otroligt viktigt att köpa en hund från en betrodd och respekterad uppfödare.

Slutord

Avslutningsvis är det viktigt att poängtera att hundar är sociala djur och uttrycker sig på andra sätt än skällande, såsom genom morrande eller genom kroppsspråk. Så, även om en hund inte skäller mycket, är det viktigt att ägaren förstår sin hunds beteenden och kroppsspråk för att säkerställa att hunden får den kommunikation och gensvar den behöver.

Similar Posts