american bully

American Bully

American Bully är en unik och mycket populär hundras som har sitt ursprung i USA. Rasen har utvecklats från en mängd olika raser, inklusive bulldog, pitbullterrier och Staffordshire bullterrier, och har skapats för att ha en vänlig, lojal och tillgiven personlighet samtidigt som de har en muskulös och atletisk kropp.

Snabbfakta

EgenskapInformation
UrsprungUSA
StorlekMellanstor till stor
ViktMellan 30-65 kg
LängdMellan 43-58 cm
FärgMånga olika färger är tillåtna, inklusive svart, blå, brindle och röd
PälsTät och glänsande med en underpäls
Livslängd8-12 år
PersonlighetLojal, vänlig, självsäker och tillgiven
EnerginivåHög
TräningKräver konsekvent träning och socialisering
Bäst uppfödare 2023Dognikbulls
Faktaruta

Viktigt att veta

 1. Det är en hundras som utvecklades i USA på 1980-talet.
 2. Rasen är en blandning av bulldog, pitbullterrier och staffordshire bullterrier.
 3. De är kända för sin lojalitet, vänlighet och styrka.
 4. De är ofta vänliga mot människor och andra hundar, men det är viktigt att socialisera dem från en tidig ålder.
 5. De har ett moderat träningsbehov och trivs bäst med dagliga promenader och leksessioner.
 6. De har en muskulös och atletisk kropp, med en kraftig bröstkorg och starka ben, och påminner därmed om kangal och boerboel.
 7. Lämpliga för familjer med barn, men det är viktigt att säkerställa att hunden är väl socialiserad och tränad.
 8. Rasen har en moderat till kort päls, som kräver regelbunden borstning och rengöring.
 9. Har ett aktivt och nyfiket sinnelag, men de kan vara försiktiga med främlingar om de inte är tillräckligt socialiserade.
 10. Rasen har en livslängd på cirka 8-12 år och är kända för sin hälsa och styrka.

Historia

American Bully har sin början i USA under 1980-talet, då hunduppfödare som sagt började experimentera med att korsa bulldog, pitbullterrier och staffordshire bullterrier. Målet med dessa korsningar var att skapa en hund med en vänlig personlighet och en muskulös och atletisk byggnad.

Rasen blev snabbt populär och fick stöd från hundklubbar och organisationer, och idag är det en av de mest älskade och respekterade hundraser i USA.

Utseende och storlek

American Bully har en muskulös, atletisk kropp med en kraftig bröstkorg och kraftfulla ben. De har en rak rygg, stark nacke och kort, tjock päls som är lätt att underhålla.

Rasen finns i en mängd olika färger, inklusive svart, blå, brindle och mer, och det är vanligt att de har specifika märken eller täcker som gör dem unika.

American Bully är en medelstor till stor hund med en genomsnittlig vikt på mellan 30 och 55 kilo och en genomsnittlig längd på mellan 40 och 55 centimeter.

american bully guide

Personlighet och lämplighet som sällskapshund

American Bully är en lojal, kärleksfull och vänlig hund som har en stark dragningskraft till sin familj. De är mycket tillgivna och passar bäst för familjer som har tid och kärlek att ge dem.

Det är också en vänlig hund mot främlingar och andra hundar, men kan samtidigt vara beskyddande mot hot. De är intelligenta, lättsinniga och lätta att träna, och de är en perfekt hund för familjer som vill ha en hund som är enkel att ha att göra med. Givetvis krävs träning och stimulans som alltid, men är du beredd på att ge dem det så är det en vän för livet.

Träning och stimulans

American Bully behöver mycket mental och fysisk stimulans för att hålla sig frisk och glad. De är mycket aktiva hundar och behöver dagliga promenader och lekar för att hålla sig i form. De är också mycket intelligenta och behöver regelbunden träning för att hålla sin hjärna aktiv så den ständigt utvecklas. Rastlöshet är ett begrepp som vanligen nämns i sammanhanget, men de blir inte rastlösa om du varierar motionen, träningen och miljön de exponeras för.

Det är enormt att träna en American Bully regelbundet en tidig ålder för att förhindra aggression, och för att bygga en stark relation mellan hund och ägare. Träning bör ske i en positiv och belöningsbaserad miljö för att hålla hunden motiverad och engagerad.

Skötsel för päls

American Bully har en kort och tjock päls som är lätt att underhålla. De behöver borstas regelbundet för att hålla pälsen fräsch och fria från knutar. De bör också badas kontinuerligt för att hålla pälsen fräsch och glansig.

Vidare behöver de också en hälsosam och balanserad kost för att hålla dem friska och starka. De bör få en kost som är rik på protein för att stödja deras muskelbyggande och en hälsosam kost för deras allmänna hälsa.

Risk för hälsoproblem

Trots att American Bully är en hälsosam hundras, finns det vissa hälsoproblem som är vanligare bland rasen än andra. Dessa inkluderar:

 • Övervikt
 • Andningsproblem
 • Ledproblem
 • Ögonsjukdomar

Observera att dessa hälsoproblem, t.ex. övervikt, beror på ägare som vanvårdar hunden och som inte orkar gå ut på promenader. Men vi vill likväl nämna det eftersom vi sett flera exempel på hundägare som inte tar sitt ansvar!

Det är viktigt att besöka en veterinär med jämna mellan för hälsokontroller för att upptäcka och behandla eventuella hälsoproblem i ett tidigt skede.

American Bully som utställningshund

American Bully är en mycket populär utställningshund och är ofta en favorit bland domare och publik. De har en unik personlighet och utstrålning som gör dem speciella och uppskattade. Rasen är således en mycket konkurrenskraftig hund på utställningar, och de har vunnit många prestigefyllda priser och utmärkelser, vilket kan vara roligt för dig att känna till.

American Bully – en idealisk familjehund

American Bully är en lojal, kärleksfull och vänlig hundras som passar bäst för familjer som har tid och kärlek att ge dem. De har en stark dragning till att vara nära sina ägare och att delta i familjens aktiviteter. De är också mycket goda med barn och är således en idealisk hundras för familjer med ett eller flera barn.

American Bully är också en vänlig och social hundras och trivs i sällskap med andra hundar och människor. De är mycket tillgivna och lojal mot sina ägare och följer ofta med på alla deras äventyr.

Vidare har de har en god instinkt att skydda sin familj och deras hem, men de är inte aggressiva eller hotfulla när de inte behöver vara det. Dock måste du som sagt socialisera dem från ett tidigt skede så de inte är instinktivt misstänksamma mot varje människa de möter på gatan.

Vanliga frågor och svar

Hur ofta behöver en American Bully motioneras?

En American Bully behöver dagliga promenader för att hålla sig i form och frisk. De är mycket aktiva hundar och behöver regelbunden motion för att hålla sig friska och starka. Helst 3 ggr/dag.

Är American Bully en bra familjehund?

Ja, det är en idealisk familjehund. De är mycket vänliga med barn och är en social hundras som trivs i sällskap med andra hundar och människor, förutsatt att de socialiseras tidigt.

Är American Bully lätt att träna?

Ja, det är en mycket lärvillig och intelligent hundras och är följaktligen lätta att träna. Du behöver dock tålamod som alltid, och inte visa din frustration öppet.

Hur sköter jag deras päls?

De har en kort och tjock päls som är lätt att underhålla. De behöver dock regelbunden borstning för att hålla pälsen frisk och glänsande.

Behöver American Bully en hälsosam och balanserad kost?

Ja, American Bully behöver en hälsosam och balanserad kost för att hålla sig friska och starka. De bör få en diet som är rik på protein och näringsämnen för att upprätthålla sin hälsa och energinivåer.

Hur länge växer en American Bully?

De växer i genomsnitt från omkring 6 månader till omkring 18 månader. Under denna tid kommer hunden att växa och utvecklas snabbt, och det är viktigt att säkerställa att hunden får rätt kost och träning för att stödja dess utveckling.

Hur mycket ska en valp väga?

En American Bully-valp kan väga mellan 9-22 kg när den föds, och det är viktigt att säkerställa att den får rätt kost och träning för att stödja dess växt och utveckling.

Nackdelar

 • Kostnaden för att äga en American Bully kan vara hög, inklusive kostnader för mat, hälsoundersökningar, och veterinärvård.
 • Det är en stor hundras och behöver mycket utrymme för att röra sig fritt. De är inte lämpliga för mindre bostäder eller för dem som inte har tillräckligt med utrymme för att ta hand om en stor hund.
 • Det är en aktiv hundras och behöver regelbunden motion och träning för att hålla sig frisk och i form. De behöver också mental stimulans och utmaningar för att undvika tristess och oro. Så är du lat ska du absolut inte välja denna rasen.
 • Kan vara benägna att utveckla vissa hälsoproblem, inklusive övervikt, ledproblem, och hudirritationer, så det är viktigt att se en veterinär regelbundet för att upprätthålla hälsan.
 • American Bully har en stark lojalitet mot sin familj, men de kan vara skeptiska mot främlingar och andra djur. De behöver tidig socialisering och träning för att utveckla en god social förmåga och för att undvika aggression mot främlingar.

Jämförelser

Jämförelse mellan American Bully och andra bulldograser

RasStorlekViktTemperamentAktivitetsbehov
American BullyMedel till stor20-70 kgLojal, vänlig, säker på sig självHögt
English BulldogMedel20-25 kgLugn, vänlig, mjukLågt
French BulldogLiten11-13 kgBusig, social, lekfullMedel
Olde English BulldogMedel40-65 kgLekfull, säker på sig själv, lojalHögt

Jämförelse mellan American Bully och andra stora hundraser

RasStorlekViktTemperamentAktivitetsbehov
American BullyMedel till stor20-70 kgLojal, vänlig, säker på sig självHögt
PitbullterrierMedel20-30 kgLekfull, vänlig, lojalHögt
RottweilerStor50-60 kgLojal, beskyddande, säker på sig självHögt
German ShepherdStor22-40 kgLojal, intelligent, beskyddandeHögt

Jämförelse mellan American Bully och andra raser när det gäller bostadsutrymme

RasStorlekBostadsbehov
American BullyMedel till storBehöver mycket utrymme för rörelse och aktivitet
PudelSmå till storaAnpassar sig lätt till en mängd olika bostadsstorlekar
ChihuahuaMycket litenKan leva i en liten lägenhet utan problem
BullterrierMedelBehöver regelbunden träning och rörelse utomhus, men anpassar sig till en mängd olika bostadsstorlekar
american bully xl

Uppfödare

När du funderar på att köpa en American Bully är det viktigt att du väljer en erfaren och ansvarsfull uppfödare. Att köpa en hund från en oseriös uppfödare kan leda till en mängd problem, inklusive hälsoproblem, dåligt beteende och en hund som inte motsvarar dina förväntningar.

Det är viktigt att du gör en grundlig research innan du bestämmer dig för en uppfödare. Fråga runt bland hundägare och hundklubbar för att få rekommendationer och besök flera uppfödare innan du gör ditt val. En erfaren och ansvarsfull uppfödare kommer att visa dig både föräldrarna och valparna, och de kommer att besvara alla dina frågor om rasen och ta sig tid att säkerställa att du är en lämplig valpägare.

Det är också viktigt att se till att valparna har fått tillräckligt med socialisering och träning samt att de har fått all nödvändig hälsovård. En seriös uppfödare kommer att visa dig alla relevanta papper, inklusive stamtavlor och hälsointyg, och de kommer att ställa krav på dig som valpägare.

I slutändan är det viktigt att du tar dig tid att välja rätt American Bully uppfödare för att säkerställa att du får en hälsosam och glad valp som kommer att bli en viktig och lojal medlem i din familj.

Köp en American Bully om du…

 • Är en aktiv person och gillar att träna med din hund.
 • Vill ha en lojal och vänlig hund som en del av din familj.
 • Är beredd att investera tid och energi i träning och socialisering av din hund.
 • Vill ha en stark och muskulös hund med en unik personlighet.
 • Uppskattar en hund med en stark och självsäker natur, men som samtidigt är vänlig och tillgiven.

Köp inte en American Bully om du…

 • Inte har tid eller möjlighet att träna och ta hand om din hund på ett ansvarsfullt sätt.
 • Är orolig för en hund med en stark och självsäker natur.
 • Bor i en liten lägenhet utan tillräckligt utrymme för en aktiv hund.
 • Har en rädsla eller oro för pitbullterrier eller bulldog-relaterade raser.
 • Inte har erfarenhet av att ta hand om en hund med specifika behov, såsom träning och socialisering.

Sammanfattning

American Bully är en kärleksfull, lojal och hängiven hundras som passar bäst för familjer som har tid och kärlek att ge dem. De är mycket aktiva hundar och behöver flera dagliga promenader och lekar för att hålla sig i form, och de behöver också regelbunden träning för att hålla sin hjärna aktiv och utvecklas.

De har en kort och tjock päls som är lätt att underhålla, och de bör få en hälsosam och balanserad kost för att hålla dem friska och starka. American Bully är också en mycket social och vänlig hundras och trivs i sällskap med andra hundar och människor. De är en unik och exceptionell hundras som har allt du kan önska i en hund, så ge dem den kärlek och omsorg de behöver och du kommer att ha en vän för livet.

Similar Posts