klippa labradoodle

Klippa en labradoodle — steg för steg

Att klippa en labradoodle är inte svårt, men det är viktigt att göra det rätt för att få ett vackert resultat och tänka på hunden ska vara bekväm. Här är några steg som hjälper dig att klippa din labradoodle.

 1. Förberedelser

  Innan du börjar klippa hunden, säkerställ att du har allt du behöver; du behöver en hundtrimmer, en kam, en sax och en hundborste. För att göra det lättare för dig och hunden, kan du ge din labradoodle en godbit att distrahera sig med under klippningen.

 2. Bada hunden

  En rengjord och fuktigt päls är lättare att arbeta med än en torr och smutsig päls. Ge därför hunden ett rejält bad eller en dusch före klippningen för att få bästa resultat. Torka lite med handduken, men inte för mycket.

 3. Kamma pälsen

  Kamma din hund noga för att avlägsna alla tovor och knutar i pälsen. Detta gör det också lättare för dig att se vilken längd pälsen har och vilken form du vill ge din hund.

 4. Börja med att trimma

  Börja med att trimma din hund med en hundtrimmer. Följ formen på huvudet och kroppen och var noga med att hålla trimmern på samma längdinställning över hela hunden.

 5. Klipp håret ovanför överläppen

  Klipp överläppen på din hund försiktigt med en sax. Detta kommer att göra så att hundens näsa inte blir full av hår på sikt – något som irriterar hundar.

 6. Klipp håret tassarna

  Klipp håret på tassarna för att ge dem en ren och snygg look. Var försiktig och håll i tassen ordentligt men inte för hårt.

 7. Avsluta med att snygga till ojämnheter

  Använd avslutningsvis en kam och sax för att göra den sista trimningen och rätta till eventuella ojämnheter.

Det är viktigt att ta det lugnt och behärskat när du klipper din labradoodle. Det är också viktigt att vara uppmärksam på din hunds kroppsspråk och avsluta klippningen om hunden blir orolig eller obekväm. Du kan alltid genomföra klippningen vid ett senare tillfälle, och det viktigaste är alltid att din hund är lugn och inte stressad.

Similar Posts